Jäsenkirje tammikuu 2021

HYVÄ HUMANISTI!

HYVÄÄ VUOTTA 2021! Toivottavasti pääsemme vuoden aikana takaisin normaaliin elämään. Sitä ennen täytyy vain jaksaa.

Helmikuun ensimmäinen viikko on YK:n julistama uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikko. Humanistiliitto on ollut siinä mukana muutaman vuoden. Tavallisesti olemme järjestäneet pienen seminaarin kulloisenkin vuoden aiheesta. Nythän se ei ole mahdollista.

Tämän vuoden teemana on ympäristö. Meidän periaateohjelmamme toinen pykälä puhuu siitä:

2. Vastuu luonnosta

Luonto on monimutkainen systeemikokonaisuus, jonka yksi osa on ihminen. Muihin elollisiin verrattuna ihmisellä on ylivoimaiset kognitiiviset ja kommunikaatiokyvyt. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että ihminen tarvitsee luontoa, mutta luonto ei välttämättä tarvitse ihmistä. Ihminen on katsonut oikeudekseen hyödyntää luontoa tavalla, mikä on järkyttänyt luonnon tasapainoa niin, että ihmiskunnan selviytymiseksi tarvitaan vahvoja tekoja. Jo oman etunsakin vuoksi, on ihmisyhteisöjen otettava vastuu siitä, että luontoa hyödynnetään kestävällä ja oikeudenmukaisella tavalla ja tehdään tarvittavat toimenpiteet luonnon tasapainon parantamiseksi.

Olemme korvanneet seminaarin kirjoittamalla tuosta pykälästä. Löydät nämä kirjoitukset liiton nettisivulta www.humanistiliitto.fi ja facebook sivulta facebook.com/humanistiliitto.
Käyttehän lukemassa. Mielellämme otamme kommentteja vastaan. Muutenkin olisi hyvin suositeltavaa käväistä välillä liiton sivuilla.

Yhteisymmärrysviikon sivulta www.yhteisymmarrys.fi tekstit myös löytyvät. Siellä on myös kaikkien mukanaolijoiden videopätkä. Humanistiliitto oli yhdessä Vapaa-ajattelijoiden kanssa myös radio-ohjelmassa. Se tulee ulos 1. helmikuuta kello 18 – 19 ja uusintana 2.2. ja 3.2 klo 14 lähiradiossa 100,3 kanavalla. Jos teillä on mahdollista, katsokaa video kokonaan ja kuunnelkaa radio-ohjelma kokonaan. Antakaa sitten palautetta yhteisymmärrysviikkoon osallistumisesta.

Terveisin hallitus

irma.peiponen@arabianranta.com