Tunnukseton juhlatilaisuus

Tällainen kutsu on lähetetty kansanedustajille. Ja se on pyydetty välittämään myös avustajille.

(Yllä video tilaisuudesta)

Kutsu

Tervetuloa
tunnustuksettomaan juhlatilaisuuteen
ennen valtiopäivien avajaisia

torstaina 2.2.2017 klo 12.00

juhlapuheet:
kirjailija Sirpa Kähkönen ja
professori (emeritus) Ilkka Niiniluoto

musiikkia:
Anette Uusitalo, alttoviulu
ja Martta Valkeus, sello

Lämpimästi tervetuloa!

Järjestävät
Suomen Humanistiliitto ry ja Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Kutsu on tarkoitettu ensi sijassa heille, jotka eivät osallistu ennen valtiopäivien avajaisia järjestettävään ekumeeniseen jumalanpalvelukseen Tuomiokirkossa. Samalla se on tiedoksi kaikille.

Kulttuuria uudistava, ihmisten yhdenvertaisuutta myös uskontojen ja vakaumusten suhteen edistävä tilaisuus on mielestämme paikallaan Suomen itsenäistymisen 100-vuotisjuhlavuotena, jolloin uskonnonvapauslain säätämisestä tulee 95 vuotta.

Tilaisuus on verrannollinen Helsingin yliopiston avajaisiin liittyvään tunnustuksettomaan tilaisuuteen, joka on jo muutamana vuotena järjestetty samaan aikaan avajaisjumalanpalveluksen kanssa. Kouluissa pitäisi tätä nykyä olla vaihtoehtoista ohjelmaa koulupäivään mahdollisesti liitettyjen jumalanpalvelusten aikana.

Ruotsissa vastaavan vaihtoehtoisen valtiopäivätilaisuuden jumalanpalvelukselle järjesti kolmena vuotena peräkkäin sikäläinen Humanistiliitto, ja vuonna 2016 tämä humanistinen juhlatilaisuus sai virallisemman roolin Ruotsin valtiopäivien avajaisiin liittyen.